Jag har arbetat med informationssäkerhet i ett par decennier nu och tycker fortfarande att det är lika intressant. Som informationssäkerhetschef i ett landsting, som konsult och som nu senast enhetschef för systematisk informationssäkerhet på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har jag haft förmånen att lära känna området ur många olika aspekter. Det har också gett mig erfarenhet från enskilda organisationer inom både offentlig och privat sektor samt informationssäkerhetsfrågor på den nationella nivån.

Som konsult vill jag hjälpa er med att både skapa ett systematiskt informationssäkerhetsarbete som förebygger att störningar inträffar och med att skapa förståelse för varför informationssäkerhet är viktig för just er organisation.

En reaktion på ”Om mig

 1. Hej Fia,

  Jag gillar ditt engagemang och din sajt. Ser att vi har gemensam skepsis till hur saker och ting sköts i Sverige, inte minst inom e-hälsans område. Tror att min nästa roman kan intressera dig. ”En skamlös upphandling” heter den och baksidestexten beskriver kort vad den handlar om. Kommer ut i vår.

  ”När Ingrid Karlbergs son dör på operationsbordet är hon inte bara en sörjande mor. Hon är också en framgångsrik affärskvinna som får sitt livs största utmaning.

  Om sjukhuset haft fungerande rutiner och system och använt den it-lösning hennes företag First-Aid-IT erbjuder, hade sonen fortfarande varit vid liv. Det driver Ingrid in i en kamp om att vinna en offentlig upphandling av ett nytt sjukvårdssystem – till varje pris. Men konkurrensen är hård och den politiskt styrda beslutsprocessen svår att bemästra.

  Hon kastas in i en härva med allt från ohejdad girighet, lögner, inkompetens och fejknyheter till rena mutor och utpressning. Sonens död får inte ha varit förgäves. Ska hon lyckas?

  ”En skamlös upphandling” är den andra fristående delen i en verklighetsbaserad tetralogi om människor i it-världen. Historien utspelas i ett Sverige där den ena skandalen i vården avlöser den andra. Oegentligheter och skyhöga kostnader på Nya Karolinska och läckta samtal till 1177 är bara två exempel. Hur ska regeringens vision om att vi ska vara bäst i världen på e-hälsa år 2025 kunna uppnås?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *