En kurs om hur du skapar informationssäkerhet

– på riktigt

 

Du ska jobba med informationssäkerhet…men vad är det?

Det står att information ska klassas men hur gör jag det i praktiken?

Plötsligt är alla involverade – hur organiserar jag det och vem ska göra vad?

Känner du igen dig?

Då ska du komma till Djurönäset på Värmdö  24-25 oktober 2018

Kursen är för dig som har ett ansvar för informationssäkerheten i din organisation och känner att du behöver utveckla din kompetens!

Vi som håller i kursen är två informationssäkerhetsexperter med omfattande erfarenhet från privat och offentlig sektor med ett särskilt intresse för att få det praktiska informationssäkerhetsarbetet att fungera i vardagen.

Under kursen diskuterar vi bland annat hur man hittar rätt nivå på informationssäkerheten i sin organisation och hur man genomför en riskanalys och en informationsklassning.

Det kommer även att finnas gott om utrymme för kursdeltagarna att utbyta erfarenheter och kunskaper sinsemellan.

Programmet kommer bland annat innehålla definition av informationssäkerhet, vad som styr informationssäkerhet, roller och ansvar, säkerhetskultur och kommunikation med ledningen samt praktiska övningar i processkartläggning riskanalys, informationsklassning och upphandling.

 

Sagt av tidigare kursdeltagare:

  • Kompetenta och förtroendeingivande kursledare.
  • Bra! Supernöjd.
  • Väldigt bra med praktiska moment och att man slussades genom de olika stegen för infoklassning, riskanalys, processkartläggning osv. Bra balans mellan teori o praktik. Jag är nöjd!
  • Mycket kunniga o drivande
  • Super! Allt var bra, mat, lokal etc
  • Mycket bra upplägg av utbildningen, alltifrån deltagarantal, schema och mixen av teori och praktik. Bra nätverksskapande
  • Fortsätt!

 

Vi som håller kursen:

Fia Ewald
Informationssäkerhetsexpert, tidigare bland annat chef för MSB:s enhet för systematisk informationssäkerhet. Särskilt intresse för hur informationssäkerhet ska stödja verksamheten.

Marita Stjernmira (f.d. Fasth)

Lång erfarenhet som informationssäkerhetsansvarig i offentlig verksamhet med specialintresse för utbildning och informationsklassning.

 

Kursavgift: 11 900 kr vid anmälan före 15 juli 2018. Därefter 12 900 kr. I kursavgiften ingår en övernattning samt måltider.

Sista anmälningsdag är 1 september 2018.

Anmälan sker via mail till: fia@fiaewald.se

För ytterligare information, ring 0705-74 14 31 alt. 0704-10 45 60 eller maila fia@fiaewald.se alt. marita.stjernmira@gmail.com.